Tak Join Pengalaman Bersama OneXOX

Hi hi hi ...

Contest SEO Pengalaman Bersama OneXOX akan bermula tidak lama lagi. Tapi aku tak boleh join sebab faktor umur blog aku yang belum baligh. So aku buat post ini untuk pandu uji keyword pengalaman menggunakan OneXOX.

Aku guna blog ini untuk pandu uji sebab blog ini nak lama tak dikemaskini. Lagi pun templatenya mahal RM70 dan mesra seo. So, why not aku test, pandu , try ... Hi hi hi ......... Aku suka bazir duit kan ?


 Pengalaman Bersama OneXOX

Best ke contest SEO OneXOX ni ?

Pergh............! Hadiah utamanya RM1000. Hadiah diberi kepada tempat pertama hingga ke tempat ke sepuluh. Kesemua peserta akan menerima simkad OneXOX secara percuma. Hi hi hi .............. best kan ? JIka tidak menang contest seo pun , anda dah dapat hadiah awal kan ...!!!

Korang jangan kecil hati dengan post ini sebab bahan ujikaji. Jika korang berminat nak tahu apa itu seo bacalah.

SEO adalah proses pemilihan the most appropriate targeted keyword phrases related to your blog and ensuring that this ranks your blog highly in search engines so that when someone searches for specific phrases it returns your blog on tops. It basically involves fine tuning the content of your site along with the HTML and Meta tags and also involves appropriate link building process. Link building lah yang menyakitkan kepala.

A simple link from a well established site will get the enjin carian melawat the new site and begin to spider its contents. 


Keyword density is an indicator of the berapa kali  the selected keyword appears in the web page. Tetapi ingat , jangan over used keyword Pengalaman Bersama OneXOX tu, cukuplah sekadar to appear at important places.

Jika anda ulangi beberapa kali your keywords with every other word on every line, then your blog will probably be rejected as an artificial site or spam site. Nah ... ambik kau , jadi spam site pula.

Keyword density is always expressed as a percentage of the total word content on a given web page.

Jika korang menulis artikel sepanjang 100 words on your webpage (not including HMTL code used for writing the web page), dan korang menggunakan a certain keyword for 5 times in the content, korang boleh kira keyword densitynya.. The keyword density on that page is got by simply dividing the total number of keywords, by the total number of words that appear on your web page. So here it is 5 divided by 100 = .05. Because keyword density is a percentage of the total word count on the page, multiply the above by 100, that is 0.05 x 100 = 5% Ha ha ha ...dapat tak cara mengiranya. Oleh itu korang boleh guna  target keyword sebanyak 5 kali.

The accepted standard for a keyword density is between 3% and 5%, to get recognized by the search engines and you should never exceed it. Ingat ya pesanan ini.

Remember, that this rule applies to every page on your site. It also applies to not just to one keyword but also a set of keywords that relates to a different product or service. The keyword density should always be between 3% and 5%.

Hi hi hi ... cukup 300 patah perkataan kot !

 

4 comments.. read them below or add one

kamil salleh kamil salleh 18 December 2015 at 00:24
Wah…. Menarik sungguh artikel anda berkaitan Pengalaman Bersama ONEXOX. Walau pun tidak join contest tetapi banyak info dan perkongsian SEO yang bro huraikan. TQ...
kamil salleh kamil salleh 18 December 2015 at 00:25
Wah…. Menarik sungguh artikel anda berkaitan Pengalaman Bersama ONEXOX. Walau pun tidak join contest tetapi banyak info dan perkongsian SEO yang bro huraikan. TQ...
TopSeoFriendly TopSeoFriendly 27 December 2015 at 09:44
Tak jion tak apa janji entri ini berada di kedudukan terbaik di rangking google search.